Skip to content

 

Nästa start för den treåriga grundutbildningen är inte bestämd än. Den senaste utbildningen började april 2023.

Ahremark Akupunktur erbjuder en introduktionskurs i akupunktur, en treårig grundutbildning i akupunktur samt fortbildningar för redan verksamma akupunktörer. Akupunkturutbildningen är godkänd av Svenska Akupunkturförbundet och följer deras riktlinjer. Huvudlärare på utbildningarna är Ulf Ahremark.

SYFTE OCH MÅLSÄTTNING

Ahremark Akupunkturs målsättning är att erbjuda högkvalitativa utbildningar till de som är intresserade av hälsa, rehabilitering och friskvård. Utbildningarna riktar sig till dig som vill veta mer om akupunktur och till dig som vill arbeta som akupunktör eller komplettera din redan existerande mottagning med akupunkturbehandlingar.

Fortbildningarna är till för dig som är akupunktör och vill lära dig mer om femelementsakupunktur och inriktningen wu yun liu qi (stems and branches).

Introduktionskurs i kinesisk medicin

Nu erbjuds en introduktionskurs i akupunktur till dig som vill lära dig mer för eget intresse och för dig som överväger att utbilda dig inom akupunktur för att så småningom kunna jobba med det.  

Den här kursen består av videofilmer och ljudfiler så att du kan gå igenom materialet oavsett var du befinner dig och i din egen takt.  Det ingår instuderingsuppgifter för att stödja ditt inlärande av undervisningsmaterialet.  

Innehåll 

Under kursen går du igenom grunden för: 

 • Yin och yang  
 • De fem elementen 
 • Meridiansystemet 
 • Pulsdiagnostik 
 • Kost enligt kinesisk medicin  
 • Vilken funktion olika sorters qi har 
 • Vad som anses viktigast för att upprätthålla vår hälsa 
 • Kinesisk filosofi 
 • Numerologi 
 • Organklockan 
 • Vilken kunskap som behövs för att utföra en bra akupunkturbehandling 
 • Möjlighet att ställa frågor 
 • med mera… 

Pris och anmälan 

Kursen kostar 3 450 kr vilket du betalar till bg 520 – 3872, Ahremark Akupunktur, eller swisha till 123 076 4589. Ange avsändare och sänd ett email till info@klassiskakupunktur.se om att du betalat för kursen, så får du tillgång till materialet.   

Rabatt på grundutbildningen 

För att börja vår treåriga grundutbildning i akupunktur behöver du först göra introduktionskursen. Då dras avgiften du betalat för introduktionskursen bort från din kursavgift för grundutbildningen. 

TREÅRIG GRUNDUTBILDNING I KLASSISK AKUPUNKTUR

På vår grundutbildning går vi igenom det du behöver kunna för att behandla på ett kompetent och effektivt sätt, inklusive hur västerländska diagnoser kan översättas till akupunkturens språk och behandlas med klassisk akupunktur.

Från din ökade förståelse av sambandet mellan hälsa och livsstil kan du förebygga din egen ohälsa genom att använda kunskap från kinesisk medicin.

Efter avslutad utbildning finns skolans lärare tillgängliga för fortsatta fortbildningar och vägledning.

 

Utbildningens innehåll

 

Yin_yang-300x300

 
Första året

Det första året lär vi oss om organen, deras funktioner och hur de bidrar till att skapa balans i kroppen. Vi går igenom betydelsen av yin och yang och teorin om de fem elementen. Praktiska övningar omfattar pulstagning och att hitta akupunkturpunkter.

 

meridians

Andra året

Andra året fortsätter studierna av meridiansystemet och akupunkturpunkterna. Vi lär oss om mer om de fem elementen från Wu Yun Liu Qi systemet (stems and branches). Vi lär oss om hur ohälsa uppkommer, hur det påverkar de olika organen och om olika behandlingsmetoder för att åtgärda det. Praktiska övningar med puls och punkter fördjupas.

 

acupunture_head

 
Tredje året

Det tredje året går vi igenom de flesta diagnoser från skolmedicinen och lär oss om hur vi kan förstå sjukdomsuppkomsten från akupunkturens perspektiv samt hur vi kan behandla den.

 

 
Examination

Teoretiska och praktiska prov ingår i slutet av varje kursår.

Praktik

Praktik görs gemensamt på kursträffar hos Ahremark Akupunktur och med vägledning mellan kursträffarna..

Diplom

Efter fullbordad kurs med godkända prov samt godkänd basmedicinsk utbildning (enligt Svenska Akupunkturförbundets anvisningar) delas diplom ut till eleverna.

Kurslängd

Varje kursår består av 12 undervisningsdagar fördelade på sex träffar med två dagars undervisning. En del av den teoretiska undervisningen sker via ljud- och videofiler som du går igenom hemma i egen takt. Mellan kursträffarna får du hemuppgifter att göra till nästa träff. Ibland har vi telefonmöten mellan träffarna och en del av träffarna kommer eventuellt göras via zoom.

Kursen hålls i Örebro och delvis via zoom. Antagning sker fortlöpande fram till kursstart. Utbildningen består av tre kursår.

Ulf Ahremark, Akupunktur

KURSTILLFÄLLEN

Nästa kursstart

Nästa kursstart har inte bestämts Den senaste utbildningen började april 2023. Datum kommer på hemsidan så snart mer information finns.

Plats

Utbildningen sker för närvarande delvis i Örebro och delvis via zoom.

Litteratur

Vid kursstart går vi igenom kurslitteraturen och andra rekommenderade böcker. De obligatoriska böckerna ingår i kursavgiften.

Kursavgift

Utbildningen kostar 44 900 kr per år inklusive moms och obligatoriska kursböcker Kursavgiften betalas innan varje årskurs början. Det är möjligt att delbetala och då tillkommer en avgift om 800 kr per delbetalning.

Från 2022 går det också att finansiera via Medical Finance. Kontakta dem för att höra mer om lånevillkor https://medicalfinance.se

Ansökan

Ansökan till utbildningen sker genom att skicka oss den ifyllda och undertecknade ansökningsblanketten.

LADDA NER ANSÖKAN

Antagningen

Antagningen slutförs efter ett individuellt samtal mellan den sökande och en eller flera av skolans representanter. Om den sökande antas betalar denne in anmälningsavgiften, 3000 kr på bankgiro 520-3872. Anmälningsavgiften räknas av från kursavgiften.

Vid avanmälan från kursen efter antagning betalas 1000 kr av anmälningsavgiften tillbaka. Vid avanmälan mindre än två veckor innan kursstart betalas inte anmälningsavgiften tillbaka.

När du gjort din första betalning till första året så får du tillgång till introduktionskursen så att du kan börja bekanta dig med kursmaterialet. Om du sedan tidigare har köpt introduktionskursen så får du avdrag på första årets kursavgift med samma belopp. 

Ulf Ahremark, Akupunktur

Lärare

Huvudlärare för utbildningen är Ulf Ahremark. Vid vissa avsnitt kan olika gästlärare vara inbjudna.

FORTBILDNING

Kurs i filosofin om Wu Yun Liu Qi, 10 stammar och 12 grenar (stems and branches)

De fem transformationerna och de sex energierna är basen för filosofin inom akupunktur. Denna kurs kommer ge dig en fördjupad kunskap om olika behandlingsmetoder och en ny syn på hur mycket akupunktur kan behandla framgångsrikt. Fokus för kursen är kapitel 66 – 73 i Nei Jing Su Wen.

Till vem är kursen avsedd?

Kursen är öppen för alla akupunktörer som studerat på någon av svenska akupunkturförbundets godkända skolor eller motsvarande utländska skolor.

Kursen består av föreläsningar online med möjlighet att lägga till praktiktillfällen.

Ring oss för mer information om kursen, 070 – 282 70 34.