Skip to content

5 Comments

 1. Sofia
  16 juli, 2014 @ 05:44

  hejsan,
  du får jättegärna maila mig då jag kanske inte kommer hitta tillbaka till denna sida igen. Jag går på akupunktur och i början kändes de när nålarna stacks in men de tre senaste gångerna har det gjort så ont att jag vill hoppa ur sängen eller slå till behandlaren. Jag kan inte beskriva smärtan men det värker bränner sticker och smärtar så mycket att jag aldrig kännt av något liknande.
  Många av mina dåliga symptom jag hade innan har försvunnit, så det har väl hjälp mig. Iallafall i början. Men nu vill jag knappt gå dit mer för smärtan är så stor. Jag har ett flertal tatueringar på kroppen och skulle med glädje göra om dessa hellre än att gå på akupunktur. Dock lindrar ju inte tatueringar smärta. Men den smärtan kan jag knappt jämföra, det är tusen gånger värre att få i nålarna i mig.

  Jag litar ändå på denna akupunktör och hon tycker själv att det är konstigt att det gör ont. Och hon menar mer att jag kanske överreagerar eller andas dåligt eller spänner mig. Men det är klart jag reagerar så när jag vet hur ont det gör.

  Hur reagerar du när jag skriver detta? Ska det vara så?

  Mvh en vilsen själ

  Reply

  • Cathrin
   19 april, 2018 @ 01:32

   Hej.
   Läste kommentaren som Sofia skrivit 16 juli 2014.
   Känner igen mej i detta.
   Har i grunden nerskador efter en el-brännskada,, fick akupunktur i armen där det är relativt ”frisk” hud (alktså ej transplantated hud) Fick en kraftig reaktion från nålen som satt ovanför tummens bas. Det var en skarp strålande smärta som sköt upp i armen,, efter det stannade en känsla av domning kvar och molande smärta i armen…samma smärta och känselstörningar som när belastar armen för mycket nu när det är en pågående inflammation/överbelastning.
   Har Sofia fått svar på sina frågor.
   Intresserad av att höra vad detta beror på.
   Är det så enkelt att en skadad/ irriterad nerv reagerar så pass mycket på stimulans från en akupunktur-nål??
   mvh

   Reply

   • Ulf
    3 augusti, 2021 @ 06:12

    Hej!

    På grund av en del hemsideskrångel har denna kommentar missats (ja, i tre år nu…).

    Du kanske redan hittat svar på dina frågor på annat håll, men här kommer mitt svar.

    Allmänt talat så kan det vara vanskligt att uttala sig om ett enskilt fall om du som akupunktör inte själv undersökt personen. Varje individ behandlas som ett nytt fall, även om det är ett ”vanligt” besvär som exempelvis tennisarm eller allergi. I ditt fall låter det som att det är en mer ovanlig bakgrund med nervskador efter en elbrännskada.

    Så som jag behandlar så sätts nålar sällan på ställena där besvären finns, dvs om brännskadan är på armen är det tveksamt att jag skulle sätta en nål i handen på samma sida som skadan och det kan vara en förklaring till att jag inte känner igen reaktionen du beskriver från någon jag själv behandlat.

    Man kan få en stark/tydlig reaktion i områden som är skadade oavsett var nålarna sätts och det brukar då vara en reaktion som går över relativt snabbt, men i vissa fall kan de kvarstå ett par dagar. Dock är skarp strålande smärta ovanligt från min erfarenhet. Molande är vanligare.

    Det är rimligt att tänka att en skadad nerv kan ge starkare reaktioner än en frisk nerv men det kan också vara att den ger svagare reaktion. Återigen, det är svårt att säga något om en person som jag inte själv undersökt.

    Den akupunktör som behandlat dig bör kunna ge ett bättre och mer specifikt svar då det är den personen som undersökt dig och kommit fram till varför de punkter som användes blev valda.

    Lycka till med behandlingarna

    Reply

 2. Ulrika Bengtsson
  20 juni, 2020 @ 12:19

  Hej!

  Löser ovan två kommentarer och upplever precis samma, vilket nu får mig att tveka på att klara av en behandling till. Jag har lååååångvarig smärta (+20 år) i nacke och skuldror som hindrar mig att träna och yoga, och provar för första gången akupunktur. Två första behandlingarna gick rätt bra. Den tredje, som var rätt nära inpå den andra (två dagar) var hemsk. Jag har varit med om mycket smärta i mitt liv men detta…. Jag skrek till och grät rakt ut, det var en smärta jag inte klarade. Detta var endast på vänstra sidan, en nål i nacken och en i skuldran, höger och huvudet var ok. Jag vill ju naturligtvis fortsätta för att se om detta kan underlätta för mig långsiktigt, men den smärtan vill jag inte vara med om igen. Min kropp (jag lider även av UMS) och själ orkar det inte, även om det är snabbt övergående. Ska det göra så ont och / eller kan nålarna sättas så det inte blir så outhärdligt, även om min kropp är reaktiv och ”smärttrött” (antar jag)? Vore så tacksam för svar ??

  Reply

  • Ulf Ahremark
   3 augusti, 2021 @ 06:20

   Hej!

   Se mitt svar ovan och ursäkta dröjsmålet med svaret.

   I min erfarenhet är det extremt ovanligt med en så stark smärtförnimmelse som du beskriver. Vissa punkter kan kännas mer än andra men det brukar oftast gå över snabbt. Som jag skriver ovan är det knepigt att dra slutsatser utan att själv ha undersökt dig men din akupunktör bör kunna förklara vad denna kommit fram till och varför de valt den behandling du får.

   Hoppas det rätar ut något frågetecken.

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.